Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


             A Winx Évadok!                    

1. évad Miután Bloom felfedezte mágikus képességeit, elutazik Stellával az Alfea Tündériskolába. Megismerkedik az iskola igazgatónőjével Mrs. Fargadondával, illetve Florával, Techna-val, s Musával. Az öt barátnő sok kalandon megy keresztül. Sok-sok ellenséggel meg is küzdenek. Icy minden gonoszsága, Darcy ármánykodása, s Stormy gonosz tettei ellenére győzedlemsekednek, a tündérek, megismerkednek a specialistákkal (akikkel késöbb össze is jönnek). Bloom és Sky kapcsolatába alaposan belerondít a gonosz Diaspro, Musa és Riven szerelmébe pedig az álnok Darcy. De végül mindenki a helyes utat választja. Bloom megtudja, hogy a szülei nem az igazi szülei, s legyőz két földi bűnözőt is. Később kiderül, hogy Bloom Daphnee húga, ám sokáig hazugságokban élt, Icyék hazugságai által. Mirta világostíja fel őt, ám ő is kelepcébe kerül. Megtudhatjuk, hogy Stella benevez a Miss Magix szépségversenyre, ám egy boszorkány (Lucy) is indul a versenyen, aki csalással nyer, ám végül lehull a lepel, Lucyról, s Stella lesz az idei év Miss Magixa. A végső harc idején a Vörösforrás, a Felhőtorony, s az Alfea összefog a három őrült boszorkány ellen, s őket letartóztatják Alfeában. Már semmi sem vethet gátat, a boldogságnak.

2. évad Egy gonosz varázsló Lord Darkar lesz ebben az évadban a főgonosz. Szolgálatába áll a gonosz Trix is. Új tag érkezik a Winxbe: Layla hercegnő. Kalandok várnak a hat lányra, ugyanis Barndonba beleszeret egy bizonyos, Amentia hercegnő, ám sikerül elérni azt, hogy elengedje Brandont, s ő visszatérhet Stellához. Új szereplők lépnek színre: Az aranyos kis pixie-k, Lockette, Amore, Chatta, Tune, Digit, s a kis Piff. Ám Lord Darkarnak, s a Trixnek, sikerül megszerezni a 4 iskola (Alfea, Vörösforrás, Felhőtorony, Pixiefalva) kódexét, s ezzel mérhetetlen hatalomra tesznek szert. A Winxet meghívja a Földre Mitzy, Bloom régi "barátnője" ám gonosz tréfát akar velük űzni. Elhiteti, velük, hogy a házában régen három gonosz nővér élt. " A hajuk tetves, az arcuk tele féreggel, aki hozzájuk ér az elrothad!" De a hat lány leleplezi a trükköt. Az évad vége fele, Lord darkar a gonosz oldalára állítja Bloomot, így dark Bloom lesz belőle. Ekkor a Trix fellázad darkar ellen: Egyesítik erőiket, s így próbálják legyőzni a varázslót, ám nekik nem sikerül. Az utolsó pillanatban Bloom visszatér a jó oldalra, Darkar pedig elpusztul, s a Trixet elfogják.

3. évad

A kezdés

A 3. évadot még nem mutatták be Magyarországon, de már a történetet nálunk is ismerik. Ott kezdődik ahol a 2. évad véget ért. Stella és a lányok éppen Solariára mennek kikapcsolódni. Megjelenik Radius szelleme, s bejelenti hogy Stellának hercegnőbálja lesz. A Winx boldogan indul el Solariába. Egy pizzériába mennek. Stella sajtos pizzát rendel, ám egy lány elrántja tőle. A lányt Chimera-nak hívják, s két udvarhölgyével jött el. KOmoly veszekedés tör ki közöttük. Egy kiadós üldözés után Chimera visszavonul, s a két lány is követi vezére példáját. Eközben egy Ürpók rémisztő gyorsasággal halad az Omegabolygóra, s 3 jégtömböt hajít le. Icy, Darcy, s Stormy, halállal fizetett sok-sok bűnéért. Ám Icy feléled, s Darcy-t és Stormy-t is kiszabadítja. Eközben a lányok visszatérnek Magixba. A specialistákkal együtt egy tengerparta mennek. A Trix ezalatt kiszabadítja a gonosz Valtort, aki egy nagyon kegyetlen boszorkánymester. Valtor megvédi őket a jeges kígyóktól, ám később ugyancsak alul maradnak a boszorkánymesterrel szemben, s így szolgálniuk kell őt is. Valtor kegyetlen dühvel lép a sellők tavához, s egy gonosz varázslattal megfertőzi a vizet, a sellőket, pedig vérengző tritonokká alakítja át. Egyszeriben a tenger is kekiszínűvé váltiozik, s megvadul. A lányoknak sok-sok kisgyermeket kell megmenteniük. Másnap Stellát, értesti az apja, hogy újra megnősül, s menjen vissza Soláriára, megismerkedni a mostohaanyjával, s mostohatestvérével is. Stella, Bloomot is magával viszi, hogy megmutassa neki a palotáját. Solariában Radius bemutatja Cassandrát, az új feleségét, de Stella egyszerűen rosszat sejt az asszonyban. Cassandra bemutatja Stellának lányát, kiben Stella felismeri Chimerát, s irtó mérges lesz. Valtor eközben megtudja, hogy Stellának új rokonjai vannak. A boszorkánymester Soláriába megy, s megtámadja Cassandrát, s Chimerát. Valtor addig győzködi őket, míg Cassandra átadja neki, Solaria varázserejét. A varázsló, Chimeráékat is a szolgáivá teszi. A bálteremben egy esti mulatság folyik. Cassandra hatalmába keríti Radiust, Chimera pedig Stellát szörnyeteggé változtatja. Radius üldözőbe veszi, a lányát és Bloomot, ám a Winx többi tagja is megérkezik, s a specialistákkal együtt megszöknek. Valtor ellátogat Diaspróhoz, s egy Darcy által készített szerelmi bájitalt ad neki. Az önző lány nem elsőnek nem akarja elfogadni, mivel egy közönséges boszorkányt, nem tart üzleti kapcsolatban, ám később belemegy, mert megtudja, hogy ezzel újra behálózhatja Sky-t. Stella eközben megszabadúl Chimera átkától, ám nagyon mérges a lányra. Elérkezik a hercegnőbál napja, ahol Stellát és Chimerát végre királynővé avatják. Ide meghívják Sky herceget, Musát, Bloomot, Stellát, Laylát, is. Diaspro eközben találkozik Sky-lyal s mérgezett vizet kínál neki. Sky megissza a vizet, s Diasprát választja jegyeséül. A Winxnek le kell győznie Valtort, Icyt, Darcyt, Stormyt, Chimerát, Cassandrát, s Diaspro-t is. Kilátástalan jövő áll elöttük.

A befejezés

A lányok megkapják az encantixot, s az ellenséget legyőzték. De a Trix és a Winx felkészült az utolsó összecsapásra. A Winx megkapta az enchantixot, a Trix a disenchantixot, s megkezdődik a végső harc. Legyőzik a Trixet, akik elmenekülnek, Valtorhoz. Valtor tombol a dühtől, de a Winx rátámad Valtorra is, de őt nehezebben tudják legyőzni. Később a Winx újult erővel rátámad Valtorra, hogy visszaszerezzék, az ellopott erőket. De a Trix üldözőbe veszi őket, s egy idegen bolygóra érkeznek, amit Valtor szintén megrongált. A Winx visszaadja az ellopott varázserőt, a birodalom ura pedig a Trixet, mint bűntársakat halálra ítéli. Mikor ezt a hírt megtudják mindhárman sírva fakadnak, de már késő. Valtor még utoljára megtámadja az iskolát, de Bloom elpusztítja a gonoszt.

Ezzel végetér Bloom kalandos, s mágikus története, vagy ahogy az Olaszok mondják, a Winx Club története.